lördag 17 september 2011

Mina amigurumi böcker + betyg

Här är nästan alla mina amigurumi/virkböcker. Jag ska betygsätta varje bok, och skriva upp nackdelar och fördelar med den, jagtänkte att det kunde vara en liten hjälp för er nybörjare som vill köpa en bra mönster bok :)
Ett tips är att när du är på loppisar, spana efter gamla virk och stick böcker, mönsterna är oftast väldigt bra och lätta, har flera stycken hemma:)

Virkskolan av Jan Eaton (jag vet att det står ett annat namn på bilden). Om man aldrig i hela sitt liv huvudtaget rört en virknål är denna bok guld. Jättemågna bra beskrivningar med tydliga bilder, på flera olika virksett. Jag ger den 5 av 5.

Virka amigurumi av Mia Bengtsson. Enkla, bra mönster för nybörjare. Den får stjärnor 5 av 5.

Virka roliga amigurumi av Mia Bengtsson. Lite svårare mönster än första boken och större figurer för de som vill ha mera utmaning. Den får 5 av 5 stjärnor av mig:)

Virka glada amigurumi av Mia Bengtsson. Jag uppfattar det som att hon bara raffsat ihop några mönster som blev över, det är många små plottriga figurer i boken :) Jag ger den 4 av 5.

Välkommen till virkligheten av Annika Messing. Fina välgjorda mönster. Jag gillar hennes amigurumi stil. Jag ger den 5 av 5.

Virka läskigt söta figurer av Christen Haden. Enkla grund mönster, lättgjorda och fina. Nackdelen är att alla figurer är av samma mönster, det är bara detaljer som skiljer dem åt (jag tycker själv det är roligt med många olika mönster och figurer). Jag ger den 4 av 5.

Väldigt virkat av Erica Laurell. En bok med virkade kläder, smycket, prylar och amigurumi. För er som vill ha en ännu större utmaning. Jag ger den 5 av 5.

Virka robotar av Nelly Pailloux. Söta små figurer som INTE är barnvänliga på grund av alla små pilliga detaljer. Perfekt prydnad i en hylla. Jag ger den 4,5 av 5.

Galen i garn av Susanna Zacke och Sania Hedengren. Ännu mera utmaning, mattor till överkast. Jag ger den 4 av 5.

Supersöta amigurumi av Annie Obaachan. Lätta figurer i bra grund mönster. Jag ger den 4 av 5.

Amigurumidjur av Annie Obaachan. Lätta figurer som passar bra för nybörjare. Jag ger den 4 av 5.

Amigurumi, virkade djur av Elise Nilsson. Lätta mönster, figurerna har oftast tyg detaljer eller tyg kroppsdelar. Jag ger den 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Trevlig betygsättning! Jag har de flesta av böckerna som du har betygsatt, men tyvärr så har jag inte virkat eller stickat så mycket ur dem än. Ur Mia Bengtssons första bok har jag virkat nästan allt och där ger jag samma betyg som du.
  Några av böckerna står på önskelistan hos mig, de blir nog in handlade under hösten.

  Kram Birgit

  SvaraRadera
 2. Tack för de fina kommentarerna hos mig! Vilken jättefin blogg du har och vad duktig du är! *virkkram*

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Tack för kommenraten hemma hos mig. Kul att du gillar mina kakor =)

  Ha de bra Kram Catarina

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Oj va snurrig jag är, trodde inte jag hade varit här innan. Men jag hade ju visst kommenterat detta inlägg :)
  Roligt att du skrivit omdämme om alla böcker. Verka som de flesta är väldigt bra. Hade varit lite kul att de vad mitt häfte hade fått för betyg. Om du är sugen på att virka lite kakor? Kram Catarina

  SvaraRadera